Przepisy

Zupa z kopru włoskiego

Składniki

Składniki

  • 1 duży fenkuł (koper włoski)
  • 1 duża kalarepka
  • 3 średnie ziemniaki
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz do smaku
  • 100g łososia wedzonego
  • pęczek koperku
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Fenkuł, kalarepkę i ziemniaki obrać, umyć i pokroić na cienkie (koper i kalarepka) i grube (ziemniaki) plasterki. Zalać wrzątkiem i gotować do miękkości (około 20 minut). Doprawić solą i białym pieprzem do smaku, dodać oliwę. Zmiksować na gładką masę. Podawać z łososiem wędzonym (pokrojonym w cienkie paseczki) i koperkiem. Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 40 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

0 1