Składniki
Składniki
- litr dobrze przyprawionego rosołu z kurczaka
- 10g świeżego obranego imbiru, pokrojonego w cienkie słupki
- 3łyżki jasnego sosu sojowego
- 3łyżki oleju roślinnego , bez orzechów do smażenia
- 8 małych kolbek kukurydzy ,przeciętych wzdłuż na pół
- 10 grzybów shiitake , pokrojonych w plastry
- 200g makaronu
- 3kapusty pak choi, grubo pokrojone
Sposób przygotowania
Opis wykonania
Dieta bez produktów mlecznych i orzechów
1.Gotować na wolnym ogniu rosół z imbirem, sosem sojowym i anyżem.
2.Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu –az będzie miekki .Rozłożyć do 4 miseczek.
3.Rozgrzać wok ,aż będzie prawie dymił i wlać olej roślinny.Usmażyć , ciągle mieszając , kukurydzę żeby olej zyskał olej , po czym wrzucić grzyby i smażyć 1-2 minuty.
4.Ostrożnie wlać rosół do woka .Wrzucić kapustę pak-choi i gotować na wolnym ogniu minutę albo do czasu gdy kapusta zrobi się miekka.
5.Wlać rosół z warzywami do miseczek .Przystroić dymką i kiełkami fasoli.
6. Podawać ciepłe, np z tostem
Dodatkowe informacje
Czas przyrządzenia: 20 min.
Poziom trudności: łatwy
Liczba porcji: 4