Przepisy

Ostry rosół imbirowy z makaronem

Składniki

Składniki

  • litr dobrze przyprawionego rosołu z kurczaka
  • 10g świeżego obranego imbiru, pokrojonego w cienkie słupki
  • 3łyżki jasnego sosu sojowego
  • 3łyżki oleju roślinnego , bez orzechów do smażenia
  • 8 małych kolbek kukurydzy ,przeciętych wzdłuż na pół
  • 10 grzybów shiitake , pokrojonych w plastry
  • 200g makaronu
  • 3kapusty pak choi, grubo pokrojone
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Dieta bez produktów mlecznych i orzechów
1.Gotować na wolnym ogniu rosół z imbirem, sosem sojowym i anyżem.
2.Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu –az będzie miekki .Rozłożyć do 4 miseczek.
3.Rozgrzać wok ,aż będzie prawie dymił i wlać olej roślinny.Usmażyć , ciągle mieszając , kukurydzę żeby olej zyskał olej , po czym wrzucić grzyby i smażyć 1-2 minuty.
4.Ostrożnie wlać rosół do woka .Wrzucić kapustę pak-choi i gotować na wolnym ogniu minutę albo do czasu gdy kapusta zrobi się miekka.
5.Wlać rosół z warzywami do miseczek .Przystroić dymką i kiełkami fasoli.
6. Podawać ciepłe, np z tostem

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 20 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.