Składniki
  • 150 g mąki kukurydzianej
  • szczypta soli
  • szczypta mielonego chilli
  • 175 ml letniej wody
Sposób przygotowania

1. Przygotowanie tortilli rozpoczynamy od wsypania do miski mąki, soli i chilli. Następnie stopniowo dodajemy wodę i mieszamy. Czynność przerywamy, gdy uzyskamy miękkie, gładkie ciasto. Dzielimy je na 8 części, po czym przykrywamy i zostawiamy na godzinę.

2. Każdy fragment ciasta umieszczamy między dwoma warstwami pergaminu, po czym rozwałkowujemy na placki o średnicy 12 cm.

3. Na rozgrzanej patelni układamy placki, które pieczemy około minuty. Następnie przewracamy na drugą stronę i pieczemy minutę.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 35 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 8

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.