Składniki
  • tuńczyk 1 puszka
  • słonecznik łuskany 2 łyżki
  • 4 łyżki kukurydzy w puszki
  • 1/2 szt papryka żółta,
  • natka pietruszki,
  • pieprz ,sól
  • ser biały 1kostka
Sposób przygotowania

Ser biały kruszymy i dusimy widelcem. Tuńczyka wyciągamy z puszki i łączymy z twarożkiem. Dobrze mieszamy. Dodajemy odsączona kukurydzę. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Dodajemy paprykę do sałątki. Wszystkie składniki dobrze mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ziarna słonecznika prażymy na patelni i dodajemy do sałątki mieszamy i dodajemy posiekana natkę pietruszki. Chłodzimy.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 15 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.