Przepisy

Pieczony śledź z dipem ziołowym

Składniki
  • śledż cały 2 szt
  • rozmaryn
  • szałwia
  • sól,pieprz ,chilli
  • olej rzepakowy,
  • natka pietruszki
Sposób przygotowania

Śledzia myjemy osuszamy rozcinamy wyciągamy wnętrzności. Myjemy ,osuszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem. Do brzuszka wkładamy tymianek i kawałek cytryny. Wkładamy do piekarnika na ok 30 min .Robimy dip. Natkę pietruszki ,szałwie ,rozmaryn -odrobinę miksujemy z olejem . dodajemy posiekaną papryczkę chilli. Doprawiamy sola pieprzem .Ponownie miksujemy . Dip odkładamy . Kiedy śledź jest upieczony podajemy go z dipem .

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *