Składniki
  • papier ryżowy
  • awokado 1szt
  • ocet balsamiczny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • sól pieprz
  • 4 łyżki Kuskus
Sposób przygotowania

Papier ryżowy moczymy w letniej wody aż zmięknie. Miękki układamy na desce .
Awokado przekrawamy wyciągamy pestkę i wyciągamy miąższ .Jajko gotujemy na twardo .Obieramy i miksujemy razem z awokado. Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy . Zimne kuskus dodajemy do masy z awokado. Mieszamy . doprawiamy czosnkiem sola i pieprzem do smaku. Formujemy z masy kulki układamy na środku papieru ryżowego .Zawijamy i sczepiamy wykałaczką .Układamy na talerzu kropimy octem balsamicznym .

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 15 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 3

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.