Przepisy

Rurki makaronowe z kozim serem

Składniki
  • pół paczki makaronu rurki
  • 2 średnie pomidory
  • 3 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • sól,pieprz
  • plaster koziego sera w formie rolady
Sposób przygotowania

1. Nastaw 2-3 litry wody z solą i łyżką oliwy.
2. Pomidory pokrop obficie oliwą,dodaj przeciśnięty czosnek,sól i pieprz. Wstaw w dużym żaroodpornym naczyniu do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni C i piecz 25minut.Powinny zbrązowieć na wierzchu.
3. Makaron wrzuć do wrzącej wody, ugotuj i odcedź.
4. Kozi ser rozgnieć widelcem.
5. Pomidory także rozgnieć widelcem , dodaj do nich makaron i kozi ser.Powoli ale dokładnie wymieszaj.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 35 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

0 1