Składniki
  • 3 ugotowane lub upieczone buraki
  • 3 kiszone ogórki
  • mały ząbek czosnku
  • łyżka koperku i pół cytryny
  • 2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania

1. Ugotowane buraki obierz ze skórki,Pokrój je w kostkę jak na sałatkę jarzynową i lekko skrop sokiem cytrynowym (około 1 łyżki)
2. W taką samą kostkę pokrój obrane ze skórki ogórki kiszone.
3. Wymieszaj ogórki,buraki i przeciśnięty czosnek,siekany koperek i oliwę.W miarę potrzeby dodaj szczyptę soli i soku z cytryny.

RADA
Sałatka powinna postać kilka godzin ,a najlepiej do następnego dnia oczywiście przechowywana w lodówce pod szczelnym nakryciem.

Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 15 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 3

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.