Składniki
  • kaczka
  • 25 dag mielonej wieprzowiny
  • 4 suszone grzybki
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 jaja
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • sól do smaku
Sposób przygotowania

1. Kaczkę umyj i osusz kuchennym papierowym ręcznikiem.
2. Sos sojowy zmieszaj z solą i tą mieszaniną natrzyj tusze z zewnątrz i od wewnątrz.
3. Drobno pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie,dodaj (uprzednio namoczone)pokrojone w paski grzybki,czosnek wyciśnięty w prasce i zmielone mięso wieprzowe.Smaż aż mięso złapie złoty kolor.
4. Odstaw z ognia,wbij jaja,dodaj sos sojowy i paprykę .Wymieszaj.
5. Nadziej kaczkę farszem,zaszyj i piecz w piekarniku do miękkości w temperaturze 180 stopni C.Pod koniec należy ją zrumienić.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 80 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.