Dietą w alergię

Celem dostosowania diety do grupy krwi jest przywrócenie równowagi w układzie immunologicznym i zmniejszenie stanu zapalnego. Jeśli jesteśmy bardziej świadomi, co wywołuje w naszym organizmie reakcje alergiczne – środowiskowe i pokarmowe – skuteczniej będziemy ich unikać.

Dlatego wprowadzanie diety, opartej o grupę krwi to nie tylko kształtowanie świadomości produktów szkodliwych, ale też korzystnych, działających leczniczo na nasze objawy alergiczne i zapobiegających im.
Niestety często realizowanie diety wymusza na nas rezygnację z ulubionych potraw, owoców czy warzyw.

Zmotywować powinniśmy się sami – by dieta nie była chwilowym testem poprawy zdrowia, ale stała się trwałym elementem życia.

Dietą w alergięTylko wtedy dieta może:

  • zadziałać przeciwzapalnie,
  • dać ulgę w objawach zatokowych,
  • wyregulować układ trawienny
  • być wsparciem dla kory nadnerczy.

Powinniśmy zacząć od diety 4-tygodniowej, traktując ja jako pogotowie dla zdrowia. Każdy z nas jest inny – ma inne predyspozycje do odchudzania i tycia, większą czy mniejszą skłonność do starzenia się, inaczej reaguje na stres, ma mniej czy więcej sił witalnych czy bardziej sprawny system odpornościowy i szybkość przemiany materii – i to często bez względu na wiek. Te różnice biochemiczne m.in. są wytłumaczalne różnorodnością grup krwi, które wpływają na każdy element fizjologii człowieka.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here