Składniki

  • kolba cykorii
  • pół pomarańczy
  • 2 łyżki orzechów włoskich lub laskowych
  • kawałek czerwonej papryki
  • NA SOS:
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka majonezu
  • sól,szczypta cukru i pieprz

Opis wykonania

1. Jogurt wymieszaj z majonezem,dopraw solą cukrem i pieprzem.
2. Podziel cykorię na pojedyncze listki i pokrój je w centymetrowe kawałki.Pokrój także obraną połówkę pomarańczy (jeśli to możliwe ostrym nożem usuń błonki z każdej cząstki)
3. Wysyp na suchą patelnię orzechy, powinny stać się chrupkie. Wtedy posiekaj je lub pokrusz palcami.
4. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki, polej sosem i ponownie wymieszaj.Sałatka może chwilkę postać,ale też można ją zjadać od razu.

Smacznego!!!