Składniki

  • 40 dag wołowiny na zrazy
  • 4 suszone grzyby
  • 1 kwaszony ogórek i 1 cebula
  • 10 dag boczku
  • 1/3 szklanki śmietany
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki oleju
  • sól,pieprz

Opis wykonania

1. Suszone grzyby namocz w szklance wody, następnie ugotuj do miękkości. Wołowinę opłucz,osusz, potnij na 4 plasterki. Kawałki mięsa rozbij oprósz solą i pieprzem.

2.Ogórka i 2 grzyby pokrój w paseczki, a obraną cebulę w piórka. Płaty wołowiny posmaruj musztardą. Na mięsie ułóż cebulę oraz plasterki boczku, kawałki grzybów i ogórka. Ciasno zwiń roladki obwiń nicią.

3. Rozgrzej olej, zrumień na nim zrazy ,podlej wywarem z grzybów ,dodaj pozostałe grzyby, przypraw solą i pieprzem.Duś 60 minut, wlej śmietanę, ponownie przypraw.

RADA

Dobrze smakuje z pieczonymi ziemniakami.

Smacznego!