Składniki
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • średnia cebula
  • szklanka pokrojonego w kostke sera cheddar(10-15 dag)
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki startego żółtego sera
Sposób przygotowania

1. Obierz i ugotuj ziemniaki. Przeciśnij je przez praskę do ziemniaków. Dodaj półtorej łyżki masła oraz sól i pieprz do smaku.

2. Jak najdrobniej posiekaj cebulę i dodaj ja do masy ziemniaczanej.

3. Dodaj pokrojony ser i dokładnie wymieszaj masę.

4. Pozostałym masłem wysmaruj żaroodporne naczynie do zapiekania, przełóż do niego masę, wierzch zapiekanki wyrównaj łyżką i posyp tartym serem.

5. Zapiekaj 30 minut w temperaturze 180stopni C.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 60 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.