Składniki
  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • jajko
  • 16 świeżych lub mrożonych śliwek węgierek
  • łyżka cukru pudru do posypania
Sposób przygotowania

1. Ciasto rozwiń z opakowania i podziel na 16 prostokątów.

2. Śliwki mrożone rozmroź, świeże umyj, wytrzyj i poprzecinaj na ćwiartki, nie docinaj jednak do końca.

3. Kawałki ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i poukładaj na nich skórką do dołu śliwki.

4. Piecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni C do momentu kiedy ciastka się zarumienią.

5. Wyjęte z piekarnika ciastka, jeszcze ciepłe, posyp cukrem pudrem.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

1. Ciasto rozwiń z opakowania i podziel na 16 prostokątów.

2. Śliwki mrożone rozmroź, świeże umyj, wytrzyj i poprzecinaj na ćwiartki, nie docinaj jednak do końca.

3. Kawałki ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i poukładaj na nich skórką do dołu śliwki.

4. Piecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni C do momentu kiedy ciastka się zarumienią.

5. Wyjęte z piekarnika ciastka, jeszcze ciepłe, posyp cukrem pudrem.

Smacznego!!!

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.