Składniki
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 mały dojrzały banan (zachować kilka plasterków do ozdoby)
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżka kakao w proszku
  • 1/4 szklanki napoju ryżowego
  • kostka gorzkiej czekolady
  • masło do wysmarowania formy
Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Banana miażdżymy na puree po czym dodajemy syrop klonowy i mieszamy. Dorzucamy płatki owsiane, kakao, mleko ryżowe lub sojowe i ponownie mieszamy do połączenia się składników. Gotową mieszankę wykładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem orzechowym i pieczemy ok.30-35 minut aż powierzchnia płatków lekko się przypiecze. Upieczoną owsiankę dekorujemy plastrami banana i wiórkami czekolady. Podajemy jeszcze gorące.

Ervisha

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 40 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 1

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.