Przepisy

Owsiane trufelki bez mleka

Składniki
  • 75 g margaryny lub klarowanego masła
  • 250 ml wody
  • 250 ml brązowego cukru trzcinowego
  • czubata łyżka karobu
  • 250 ml rodzynek bio
  • 500 ml płatków owsianych
  • karob, cukier puder etc. do obtaczania
Sposób przygotowania

Z tłuszczu, wody, cukru i karobu ugotować lekki syrop. Wsypać płatki i rodzynki i gotować na małym ogniu ok. 15 minut, aż syrop się zredukuje i prawie całkiem zostanie wchłonięty przez płatki. Odstawić masę, by trochę ostygła. Formować kuleczki i ewentualnie obtaczać w karobie, cukrze pudrze lub czym kto lubi i może.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 30

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

0