Składniki

Składniki

  • sok z 1 cytryny
  • 225 ml wody
  • 140 g cukru pudru
  • 450 g świeżego rabarbaru
  • 2 łyżki syropu glukozowego
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Rabarbar tniemy na 2,5 cm kawałki; wodę z sokiem z cytryny i cukrem wlewamy do rondla i podgrzewamy mieszając aż do rozpuszczenia cukru; po dodaniu rabarbaru gotujemy 8 min. aż zrobi się miękki i schładzamy
w robocie kuchennym całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy, dodajemy syrop glukozowy i jeszcze raz miksujemy przez chwilę.

Mrozimy 4 godz. i mieszamy widelcem po 2 godz., by uniknąć kryształków lodu.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 15 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 5

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.