Składniki

Składniki

  • 5 jaj
  • 65 dag mielonego twarogu
  • szklanka cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Utrzyj masło i osobno żółtka z cukrem. Do roztartego masła dodaj ser i żółtka, a z białek ubij pianę. Dodaj białka do masy, posyp mąką ziemniaczaną i wszystko delikatnie wymieszaj.
Piecz w temperaturze ok. 200 st.C przez godzinę. Możesz dodać na wierzch migdały, polać mandarynkami w syropie czy podawać z malinami na gorąco.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 15 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 12

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.