Składniki
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 2 szalotki
  • 4 suszone pomidory (w oleju)
  • 100 g kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 160 g wędzonego łososia
  • świeże ziła do dekoracji
Sposób przygotowania

1. Umyty i osuszony ogórek kroimy w plasterki, które przekrawamy na pół. Szalotkę obieramy i drobno siekamy. Suszone pomidory wyjmujemy z zalewy, odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do misy i mieszamy z kiełkami mung.

2. Z soku z cytryny, oliwy, soli i pieprzu robimy sos i skrapiamy nim warzywa.

3. Sałatkę rozkładamy na większych talerzach, układamy na niej kawałki wędzonego łososia i dekorujemy ziołami. Można podawać z bagietką lub upieczonym chlebem tostowym.

Smacznego!!!

 

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 10 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.