Składniki
  • 1 gałązka bazylii
  • 150 g twarogu
  • sałata rzymska
  • 1 biała cykoria
  • 50 g rukoli
  • 150 g pomidorków cherry
  • 150 g rzodkiewki
  • 100 g groszku cukrowego z puszki
  • 1 żółta i 1 czerwona papryka
  • 1 długi ogórek
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • gałązka koperku
  • kilka listków ziół do dekoracji
Sposób przygotowania

1. Bazylię płuczemy, listki drobno siekamy. Twaróg mieszamy z bazylią i formujemy z niego małe kuleczki, które wstawiamy na 20 minut do lodówki.

2. Sałatę rzymską, cykorię i rukolę czyścimy, płuczemy i odsączamy. Sałatę i cykorię dzielimy na kawałki. Pomidorki i rzodkiewki myjemy i kroimy na połówki. Groszek odsączamy na sitku. Papryki czyścimy i wykrawamy środek i kroimy na paseczki. Ogórek myjemy i kroimy na cienkie talarki.

3. Wszystkie warzywa wrzucamy do misy i delikatnie mieszamy. Kiełki rzodkiewki, koperek i listki ziół płuczemy i ozdabiamy nimi sałatę. Na wierchu układamy twarogowe kulki i podajemy z ulubionymi, schłodzonymi sosami.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.