Składniki

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 małe cukinie
  • 200 g pieczarek
  • 2 łyżeczki tłoczonej na zimno oliwy z oliwek
  • granulowany wywar warzywny
  • grubo mielony pieprz
  • 6 łyżek skondensowanego mleka
  • pęczek szczypiorku

Opis wykonania

1. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Cukinie umyć i pokroić w grube plastry. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.

2. Olej rozgrzać w garnku i poddusić w nim na złoty kolor cebulę i czosnek. Dodać kawałki cukinii i grzybów, krótko dusić. Przyprawić granulowanym wywarem warzywnym i pieprzem. Dolać skondensowanego mleka, przybrać zieleniną.

Rada:
Idealne do tego dania pasuje ryż oraz makaron rurki.

Smacznego!!!