Składniki

  • 1 puszka tuńczyka około 35 g
  • 1 mała cebula pokrojona w plasterki
  • 1 łodyga selera naciowego pokrojona w plasterki
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 łyżka musztardy
  • Ciasto (przepis poniżej)

Opis wykonania

1. Przygotowujemy ciasto i rozdzielamy je na 3-4 kulki, odkładamy na bok. Tuńczyka odsączamy i łączymy z pozostałymi składnikami.

2. Ciasto rozwałkowujemy na 20cm kwadraty. Na każdym umieszczamy 1/3-1/4 pasty tuńczyka łączymy rogi razem i łączymy.

3. Folię do pieczenia skrapiamy delikatnie tłuszczem roślinnym, układamy paszteciki, tak aby się nie stykały i pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 190 stopni C, aż ładnie zbrązowieją.

PRZEPIS NA CIASTO

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki tłuszczu
  • 1/2 szklanki “mleka”

1. Łączymy suche składniki, do którego dodajemy “masło”, “mleko” i wyrabiamy ciasto.

2. Umieszczamy na stole lub stolnicy oprószonej mąką, lekko ugniatamy i rozwałkowujemy.

Smacznego!!!