Składniki
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 i 1/2 proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2/3 szklanki tłuszczu
  • 2 szklanki zsiadłego mleka
  • 2 substytuty jajek
  • 2/3 szklanki brązowego cukru
Sposób przygotowania

1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Przygotowujemy foremki na mufinki. 
2. Łączymy suche składniki oprócz cukru i odstawiamy.
3. Miksujemy dokładnie tłuszcz”mleko”, jajka i cukier dodajemy pozostałe składniki i lekko mieszamy.
4. Napełniamy foremki do 2/3 wysokości i pieczemy przez 25 minut.
5. Można podawać na gorąco lub na zimno.

Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 25 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 24

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.