Składniki
  • 1 duża puszka łososia
  • 3 lekko roztrzepane jajka
  • 1,5 szklanki substytutu mleka
  • 2 szklanki miękkich okruchów chlebowych
  • 1 posiekana cebula
  • 1 łyżka substytutu masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/4 łyżki przyprawy do drobiu
Sposób przygotowania

1. Łososia odsączamy i dzielimy na kawałki, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
2 Blaszkę do pieczenia chleby smarujemy olejem roślinnym.
3. Masę przekładamy do środka, formując na kształt chleba. Pieczemy około 50 minut w temp. 160 stopni.

RADA
Potrawa ta świetnie smakuje z musztardą dijońską lub chrzanem. A tym którzy nie muszą przestrzegać diety bez mlecznej polecam sos serowy.

SMACZNEGO 🙂

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 60 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.