Deser Przepisy

Korzenne biszkopty

Składniki

  • 125 g bezmlecznej margaryny lub masła z koziego mleka + odrobina do natłuszczania blaszki
  • 50 g ciemnego nierafinowanego cukru z trzciny cukrowej
  • 50 g tłuczonego, ugotowanego pasternaku lub ziemniaków
  • 175 g mąki z brązowego ryżu
  • 50 g rodzynek sułtańskich
  • 1 łyżeczka mieszanki przypraw

Opis wykonania

gotowanie: 15-20 minut

1.Utrzyj margarynę lub masło z cukrem na gładką i puszystą masę. Dodaj ziemniaki lub pasternak.
2.Wsyp mąkę rodzynki oraz przyprawy i dobrze wymieszaj. Przełóż na lekko posypaną mąką stolnicę, zagnieć ciasto i rozwałkuj na grubość 5 mm. Przy użyciu przycinarki wytnij kółka o średnicy 6 cm i połóż je na natłuszczonym papierze do pieczenia.
3.Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 15- 20 minut aż nabiorą złocisto-brązowej barwy. Zostaw na papierze do ostygnięcia. Przechowuj w szczelnym pojemniku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

0