Składniki

Składniki

  • 1 szklanka masła migdałowego (lub orzechowego)
  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • 1/2 szklanki syropu klonowego lub miodu
  • 1/4 szklanki nierafinowanego oleju słonecznikowego
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1 łyżka stołowa wanilii
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 szklanka mąki z kwinoi
  • 1/2 szklanki posiekanych prażonych migdałów
  • 9 całych migdałów bez łusek
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C. W małej misce mieszamy masło migdałowe, miód lub syrop, olej i wanilię. Dodajemy sól, make i migdały, dokładnie mieszamy. Dłońmi formujemy małe ciasteczka i układamy je na natłuszczonym pergaminie. Przekrojone na pół migdały wkładamy do każdego ciasteczka. Pieczemy przez 12-15 minut lub do zbrązowienia.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 18

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.