Przepisy

Zupa jarzynowa

Składniki
  • marchew
  • pół pietruszki
  • kawałeczek selera
  • por
  • 1 duży ziemniak albo 2 małe
  • kostka rosołowa lub kawałek piersi z kurczaka
  • sól,pieprz
  • trójkącik sera topionego
  • 3 łyżki drobnego makaronu („ziarnka ryżu lub zacierki”)
  • 3 łyżki śmietanki 12% lub pół szklanki mleka
  • łyżka siekanej zielonej pietruszki
Sposób przygotowania

1. Na tarce jarzynowej lub w malakserze zetrzyj marchew,pietruszkę i seler.Dodaj pokrojony w plasterki ziemniak i por oraz pokrojoną drobno pierś kurczaka lub kostkę rosołową i 2 szklanki wody.Gotuj wszystko razem 10 minut.
2. Dodaj do zupy makaron,sól oraz pieprz.Gotuj aż makaron będzie miękki.
3. Do gotowej zupy dodaj pokrojony drobno,topiony ser i mieszaj aby się rozpuścił.
4.Dodaj śmietankę lub mleko,wymieszaj posyp zieloną pietruszką.

Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *