Składniki
  • wiązka szparagów 50g
  • łyżka oliwy
  • sól świeżo mielony,pieprz
  • NA SOS:
  • jajko na twardo
  • pół łyżki oliwy
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania

1. Obierz szparagi następnie umyj i osusz.
2. Na żaroodpornym półmisku skropionym oliwą ułóż szparagi .Posyp pieprzem i solą,wymieszaj je z oliwą,przewracając na półmisku. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni C na blisko 20 minut.
3. Obrane ze skorupki jajko rozgnieć widelcem dodając oliwę i sporo pieprzu oraz nieco soli.
4. Gorące szparagi zjadaj z dodatkiem jajecznego sosu.

Smacznego!!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.