Składniki
  • 4 plasterki podsmażonego bekonu
  • 4 listki chrupkiej sałaty
  • 1 duży pomidor pokrojony na plastry
  • majonez (czytaj etykietę)
  • sól, do smaku
  • ulubione pieczywo
Sposób przygotowania

1. Bekon podsmażamy aż stanie się chrupiący, na papierowym ręczniku odsączamy go z tłuszczu.
2. W ciepłej wodzie dokładnie myjemy sałatę oraz pomidora. Pomidora kroimy na dość grube plasterki. Opiekamy pieczywo. Smarujemy majonezem i na każdej kromce układamy liść sałaty, bekon i pomidora, odrobinę solimy. Na górze układamy drugą kromkę pieczywa.

Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 12 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.