Przepisy

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Składniki
  • 1 puszka tuńczyka
  • 4 ugotowane jajka na twardo i pokrojone na plasterki
  • 1 puszka mandarynek
  • 18-20 oliwek pokrojonych na plasterki
  • 2 łyżki swieżego soku z cytryny
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania

1. Odsączamy tuńczyka, mandarynki i oliwki. Rozdrabiamy tuńczyka. Kroimy oliwki i jajka.
2. Łączymy sok z cytryny, sos sojowy i pieprz. Mieszamy pozostałe składniki. Schładzamy przez minimum 20minut.
3. Podajemy na zimno.

Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 10 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *