Składniki
  • 4 plastry gotowanej szynki
  • 5 dag plastrów wędzonego łososia
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 3 jajka
  • 3 garście miksu sałat (rukoli, endywii)
  • po 2 łyżki groszku,fasoli i kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kosteczkę.

2. Połowę łososia pokrój na małe kawałeczki, drugą połowę pokrój w dosyć długie paski. Pomidorki pokrój w ćwiartki. Mieszankę sałat umyj i osusz. Dodaj groszek i kukurydzę, fasolę, pomidorki, połowę łososia pokrojonego w kawałki. Dodaj majonez i wymieszaj przypraw sałatkę do smaku.

3. Na każdym plastrze szynki ułóż po dwie łyżki takiej sałatki. Zwiń w rulonik. Każdy owiń paskiem łososia. Schłodź w lodówce. Przed podaniem udekoruj gałązkami natki. Podawaj na liściach sałaty z białym pieczywem.

Smacznego!!!

 

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 25 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.