Składniki
  • 40 dag mielonego mięsa cielęcego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • pół szklanki rosołu lub wywaru warzywnego (może być z kostki)
  • sól pieprz
Sposób przygotowania

Składniki na sos koperkowy:

pół łyżki mąki 
łyżka posiekanego koperku 
pół łyżeczki masła
1 szklanka wywaru z pulpetów
2 łyżki śmietanki

składniki na sos curry:

łyżka mąki 
łyżka masła
łyżeczka przyprawy curry(według gustu ostrej lub łagodnej)
sól,pieprz

1. Przygotuj pulpety, dokładnie wyrabiając mięso z jajkiem, bułką tartą i rosołem a także doprawiając je solą i pieprzem.Uformuj kulki wielkości sporego orzecha włoskiego.
2. W garnku zagotuj 2 szklanki osolonej wody,kiedy zawrze włóż pulpety i gotuj na niewielkim ogniu około 5 minut. 
3. Podziel pulpety na dwie porcje, do których na każdy dzień przygotujesz inny sos.

Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 20 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.