Przepisy

Pieczeń rzymska

Składniki
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g mielonego mięsa
  • 250 g twarożku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • świeży majeranek
  • świeży lubczyk ogrodowy
  • sól jodowana grubo mielony kolorowy pieprz
  • 2 marchewki
  • 1/2 kalarepy
  • 1 duży por
  • 4 łyżki płatków owsianych
Sposób przygotowania

1. Cebulę i ząbek czosnku obrać, drobno pokroić. Mięso dobrze wymieszać z twarożkiem, cebulą, czosnkiem i przyprawami. Warzywa umyć, obrać, drobno pokroić. Pora nie kroić. Pokrojone warzywa i płatki owsiane dodać do masy na pieczeń. Całość dobrze wymieszać. 

2. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. W formie rozłożyć cieka warstwę masy, na masę położyć por, przykryć resztą masy. Piec na środkowym ruszcie piekarnika ok. 40-45 minut.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 60 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *