Składniki
  • 1 puszka tuńczyka około 35 g
  • 1 mała cebula pokrojona w plasterki
  • 1 łodyga selera naciowego pokrojona w plasterki
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 łyżka musztardy
  • Ciasto (przepis poniżej)

 

Sposób przygotowania

1. Przygotowujemy ciasto i rozdzielamy je na 3-4 kulki, odkładamy na bok. Tuńczyka odsączamy i łączymy z pozostałymi składnikami.

2. Ciasto rozwałkowujemy na 20cm kwadraty. Na każdym umieszczamy 1/3-1/4 pasty tuńczyka łączymy rogi razem i łączymy.

3. Folię do pieczenia skrapiamy delikatnie tłuszczem roślinnym, układamy paszteciki, tak aby się nie stykały i pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 190 stopni C, aż ładnie zbrązowieją.

PRZEPIS NA CIASTO

* 2 szklanki mąki 
* 1/2 łyżeczki soli 
* 3 łyżeczki proszku do pieczenia 
* 1/2 szklanki tłuszczu 
* 1/2 szklanki „mleka”

1. Łączymy suche składniki, do którego dodajemy „masło”, „mleko” i wyrabiamy ciasto.

2. Umieszczamy na stole lub stolnicy oprószonej mąką, lekko ugniatamy i rozwałkowujemy.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.