Składniki
  • 1 duży bakłażan
  • 1 szklanka pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 1/4 szklanki siekanej cebuli
  • 1/4 szklanki zielonej papryki
  • 1 wyciśnięty ząbek czosnku
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 1/4 szklanki papryki pimento
  • 1/4 łyżki świeżo zmielonego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki „masła”
  • 1/2 szklanki bułki tartej
Sposób przygotowania

1. Bakłażana myjemy i rozcinamy wzdłuż na pół. Usuwamy miąższ.

2. Bakłażana, cebulę, paprykę oraz czosnek wrzucamy do garnka. Dodajemy 1/4 szklanki wody. Gotujemy na parze przez około 10 minut.

3. Mieszamy razem mąkę, pimento oraz przyprawy i nadziewamy kabaczka. Na wierzchu posypujemy bułką tartą i „masłem”.

4. Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze około 180 st. C.

Smacznego!!!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 35 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.