Składniki
  • 450 g makaronu (najlepiej pełnoziarnistego)
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 8 posiekanych małych ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 szklanek posiekanego świeżego szpinaku
  • 2 opakowania sera mozzarella
Sposób przygotowania

1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al’dente, odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą by się nam nie posklejał.

2. Na patelni podsmażamy szpinak z czosnkiem i doprawiamy solą do smaku. 

3. Zawartość patelni łączymy z makaronem i mieszamy. 

4. Całość wykładamy do żaroodpornego naczynia, posypujemy pokruszonym serem mozzarella i pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 40 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.