Składniki
  • 140 g miękkiego masła
  • 55g cukru pudru
  • 115 g zwykłej mąki
  • 55 g mąki ryżowej
  • szczypta soli
Sposób przygotowania

1. Wymieszać masło z cukrem na puch.
2. Przesiać mąki i sól do miski z masłem i cukrem. Mieszać drewnianą łyżką aż masa zacznie przypominać ciasto.
3. Zagnieść rękami, by powstało miękkie ciasto.
4. Zagniatać delikatnie na posypanej mąką stolnicy, aż będzie można uformować z ciasta kulę. Zrobić z niego wałeczek o średnicy 5 cm. Owinąć folią spożywczą i chłodzić godzinę.
5. Nagrzać piekarnik do temp. 160 st. Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
6. Uformować dowolny kształt (wyciąć nożem lub od foremek)
7. Piec ok 25 min. Wyjąć z pieca i posypać cukrem pudrem.

Dieta  bezglutenowa, bez jajek i orzechów

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 25 min.

Poziom trudności: średni

Liczba porcji: 10

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.