Składniki

Składniki

  • duży banan, pokrojony w kostkę
  • 240 ml mleka owsianego
  • 240 ml soku pomarańczowego
  • 55 g mielonych migdałów
  • łyżka klarownego miodu
  • mielony cynamon do posypania
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Wszystkie składniki umieszczamy w robocie kuchennym i miksujemy. Jeśli chcemy, by konsystencja była gęsta, wrzucamy przed miksowaniem kostki lodu.

Przelewamy do szklanek i dekorujemy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.

Koktajl jest bezmleczny. W wersji bezglutenowej mleko owsiane zastępujemy dowolnym mlekiem niezawierającym glutenu. Jeśli jesteśmy uczuleni na orzechy, zastępujemy migdały 60 ml mleka kokosowego, zmniejszając równocześnie ilość mleka owsianego do 120 ml.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 5 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.