Składniki
- 1,5 szklanki mleka w proszku
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 1/2 szklanki masła
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 1-2 łyżki masła orzechowego
- 1 opakowanie cukru waniliowego (sprawdzić skład!)
Opis wykonania
Dieta bezglutenowa:
Podsmażyć wiórki kokosowe na połowie masła na złoto. Ostudzić. Utrzeć mikserem podsmażone wiórki kokosowe z resztą masła, masłem orzechowym, cukrem waniliowym.
Dodawać stopniowo tyle mleka w proszku, aby otrzymać miękką, dającą się formować masę. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Można dodatkowo obtoczyć kuleczki w wiórkach kokosowych lub w mleku w proszku.
Przepis pochodzi z czasopisma ‘Bez glutenu’, ten i inne znajdziecie na stronie Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej – www.celiakia.pl