Składniki

  • 1,5 szklanki mleka w proszku
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki masła
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1-2 łyżki masła orzechowego
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (sprawdzić skład!)

Opis wykonania

Dieta bezglutenowa:

Podsmażyć wiórki kokosowe na połowie masła na złoto. Ostudzić. Utrzeć mikserem podsmażone wiórki kokosowe z resztą masła, masłem orzechowym, cukrem waniliowym.

Dodawać stopniowo tyle mleka w proszku, aby otrzymać miękką, dającą się formować masę. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Można dodatkowo obtoczyć kuleczki w wiórkach kokosowych lub w mleku w proszku.

Przepis pochodzi z czasopisma ‘Bez glutenu’, ten i inne znajdziecie na stronie Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej – www.celiakia.pl