Przepisy

Kiełbaski w glazurze sojowo – miodowej

Składniki

Składniki

  • 500 g kiełbasek koktajlowych
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka klarownego miodu
  • łyżka ziaren sezamu
Sposób przygotowania

Opis wykonania

1. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 C. Ułożyć pojedynczą warstwę kiełbasek na blasze do pieczenia i piec 10 minut, aż zaczną brązowieć.
2. Wymieszać sos sojowy i miód. Wyjąć kiełbaski z piekarnika, polać i wymieszać, żeby się pokryły sosem. Włożyć z powrotem do pieca na około 20 minut, aż zbrązowieją. Obrócić raz lub dwa razy.
3. Posypać ziarnami sezamu i wymieszać przed podaniem.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

0 1