Przepisy

Jagodowe rożki

Składniki
  • 50 g mąki gryczanej
  • 150 g mąki z brązowego ryżu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez dodatku mąki pszennej
  • 50 g bezmlecznej margaryny
  • 50 g startych jagód, wiśni lub rodzynek
  • 125 g startych razem ze skórką jabłek
  • 8 łyżek stołowych substytutu mleka
Sposób przygotowania

1. Zagnieć mąkę z tłuszczem. Dodaj owoce i starte jabłka. Wymieszaj z substytutem mleka aż do uzyskania miękkiego ciasta.
2. Porcje ciasta wykładaj na blachę. Piecz w temp. do 230 st. przez ok.15-20 minut.

dieta bezmleczna, bezglutenowa, bezjajeczna

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 15 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 15

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.