Składniki
  • 1/2 kg mięsa wołowego
  • 3 łyżeczki świeżego soku z cytryny
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1/4 szklanki wody
  • 1/4 łyżeczki siekanego koperku
  • 1/4 łyżeczki świeżego pieprzu
Sposób przygotowania

1. Łączymy wszystkie składniki za wyjątkiem mięsa, które obsmażamy i umieszczamy w dużym naczyniu lub plastikowej torbie. Zalewamy gotową marynatą.
2. Przykrywamy i wkładamy do lodówki na 6-8 godzin lub całą noc.
3. Rozgrzewamy grill. Ruszt smarujemy tłuszcz smarujemy tłuszczem roślinnym i umieszczamy około 7-10 cm nad zródłem ciepła. Co jakiś czas polewamy mięso marynatą i grillujemy przez około 10-15 minut do uzyskania pożądanej miękkości

Dobra rada:

Grillowaną wołowinę kroimy na cienkie plastry wzdłuż włókien.

Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 25 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.