Przepisy

Dorsz z puree z marchewki

Składniki
  • dorsz filet
  • marchewka 4-5 szt
  • sok z cytryny
  • skórka z cytryny
  • sól morska
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • ziemniak 1-2 szt
  • kolendra
  • olej lniany
Sposób przygotowania

Filet z dorsza myjemy osuszamy . Solimy doprawiamy pieprzem do smaku i gotujemy na parze. Po ugotowaniu wykładamy na talerze i kropimy cytryną .

Marchewki i ziemniaka obieramy kroimy na mniejsze części wtedy szybciej się ugotuje.Gotujemy w małej ilości wody . Gdy warzywa są miękkie a woda prawie odparowała miksujemy warzywa. Dodajemy olej lniany ,sproszkowaną kolendrę , sól,pieprz i sok z cytryny do smaku . Miksujemy . Podajemy na dorszu .

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 25 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *