Przekąska Przepisy

Cukinia faszerowana

Składniki

  • 1 mała cukinia
  • 2-3 średnie pomidory
  • 5-8 moreli
  • 2 łyżki oleju lub oliwy do posmarowania foli
  • starty żółty ser do posypania
  • suszony tymianek i majeranek
  • sól do smaku

Opis wykonania

1. Obraną cukinię kroimy wzdłuż na połowę i łyżeczką wydrążamy gniazdka nasienne. W ich miejsce wkładamy drobno pokrojone pomidory i morele, które posypujemy tymiankiem i majerankiem oraz solimy.

2. Połówki cukinii łączymy w całość i szczelnie zawijamy w aluminiową folię. Kładziemy na gorącym ruszcie grilla i pieczemy 30-40 minut przewracając.

3. Odwijamy cukinię z foli, dzielimy na porcje. Przed podaniem posypujemy żółtym serem. Podobnie można przygotować faszerowane ogórki czy bakłażany.

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

0