Składniki

Składniki

  • mąka kukurydziana
  • margaryna bezmasłowa
  • woda
  • cukier
  • 2,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka stołowa wody
  • 1 kostka margaryny bezmasłowej
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Ze składników zagnieść ciasto i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać ciasteczka. Piec na złoty kolor w temperaturze 180C. Ciasteczka są kruche i pyszne.
Cukru można dodać troszkę więcej w zależności jak bardzo słodkie lubimy.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 90 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 30

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.