Składniki
  • 2 szklanki mąki jęczmiennej
  • 1/3 szklanki mleka w proszku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez dodatku mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1 szklanka zastępnika mleka
  • 2 łyżi stołowe oleju kanola
Sposób przygotowania

Mieszamy suche składniki i odstawiamy je na bok. Miksujemy ostatnie 3 składniki i dodajemy je do suchych produktów, wyrabiając delikatne ciasto. Dłonie posypujemy mąka i dzielimy ciasto na 4 równe części. Z każdej części formuje się płaskie placki i układa na natłuszczonym pergaminie.

Pieczemy w 160 stopniach Celsjusza przez 10 min. Następnie bochenki chleba się studzi.

Smacznego!

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 30 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.