Składniki

Składniki

  • * 1 szt dorsz,
  • 6 szt truskawki,
  • 1/2 szt limonka,
  • 1/4 szt papryczka chilli,
  • 1 cm imbir,
  • 2 łyżki sos sojowy TaoTao
  • 1 łyżka miód płynny,
  • 1 łyżka olej,
  • koperek,
  • kolendra
  • pieprz kamis
Sposób przygotowania

Opis wykonania

Filet opłukać osuszyć .Imbir drobno posiekać wymieszać z miodem ,sosem sojowym,i olejem . w tą marynatę włożyć rybę . Odstawić na 10 min .Robimy salsę .Truskawki kroimy w kosteczkę ,dodajemy sok z limonki z ok 1/2 sztuki .Kolendrę ,koperek i chilli siekamy dodajemy do salsy .Rybę wyciągamy z marynaty i pieczemy w piekarniku w 190 stopniach ok 10 min . Gotowa rybę podajemy z salsą .Doprawiamy pieprzem

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 25 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.