WYDAWNICTWA

„Nowoczesna dietetyczna książka kucharska”

Zdarza się, iż diety odchudzające układają piosenkarki i aktorki, które nie dysponują stosowną wiedzą. W tym miejscu warto zaznaczyć, iż nie należy zawierzać swojego zdrowia osobom, które nie mają odpowiedniego przygotowania. Zdarza się, iż dieta, która opiera się na naturalnych produktach, uszkadza nerki. Przyczyną jest nadmiar białka.

„Nowoczesna dietetyczna książka kucharska” autorstwa Zofii Wieczorek-Chełmińskiej stanowi zbiór sprawdzonych przepisów. Pozwalają one przygotować smaczne, niskokaloryczne dania. Korzystając z porad Zofii Wieczorek-Chełmińskiej nie zrzucimy 10 kg w 2 tygodnie, ale mamy pewność, że nie grozi nam efekt jo-jo.

W „Nowoczesnej dietetycznej książce kucharskiej” znajdziemy odpowiedź na pytanie, jak odżywiać się prawidłowo i cieszyć się zgrabną sylwetką. Książka zawiera przepisy kulinarne, które pozwalają przy niewielkim nakładzie pracy przygotować smaczne i zdrowe potrawy. Autorka uwzględniła zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały.

Książka jest adresowana do osób, które w warunkach domowych stosują dietę i pracowników przyszpitalnych placówek zbiorowego żywienia.

Autorka książki posiada wiedzę i doświadczenie dietetyczne. Od wielu lat wykłada w Medycznym Studium Dietetyki i Wydziale Żywienia Człowieka Akademii Rolniczej w Krakowie. Zofia Wieczorek-Chełmińska może pochwalić się licznymi publikacjami książkowymi i artykułami prasowymi.