ABC alergii LECZENIE ALERGII

Acerola – obniża ryzyko powstawania alergii

właściwości antyalergiczne aceroli

Acerola nie tylko wzmacnia budowę naczyń krwionośnych, mięśni, ścięgien i układu kostno-stawowego, ale zwiększa odporność organizmu na choroby, łagodzi objawy infekcji bakteryjnych i wirusowych i ma zastosowanie w leczeniu stanów zapalnych.

Uzupełnia niedobory przy dużych wysiłkach fizycznych, poprawiając sprawność, również chroni przed skutkami stresu. Pomocna w leczeniu depresji, ułatwia też koncentrację.

właściwości antyalergiczne aceroli

Wiśnią w odporność

Acerola aktywizuje system immunologiczny pobudzając wzrost komórek odpornościowych, skraca czas trwania przeziębienia czy zakażenia, zwalcza wodne rodniki, chroni przed zmianami nowotworowymi, łagodzi niepożądane skutki radioterapii i hamuje nawet rozwój zaćmy. Pomaga dzieciom w okresie intensywnego wzrostu.

Dla alergików

Acerola obniża ryzyko powstania alergii, zmniejsza odczyn alergiczny, gdyż osłabia działanie histaminy.

Wzbogacana dodatkowo naturalną witaminą C jest sprzedawana jako proszek dodawany do napojów czy jogurtów, także pod postacią kapsułek czy tabletek do ssania.
(MN)