Składniki

  • bochenek czerstwego chleba
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 1/2 szklanki musu jabłkowego
  • czubata łyżeczka cynamonu
  • cukier (jeśli mus jest niesłodzony)

Opis wykonania

Jeśli jest taka potrzeba chleb kroimy na kromki. W misce dokładnie mieszamy trzepaczką mleko, mus jabłkowy i ew. cukier. Każdą kromkę chleba zanurzamy w naszej mieszaninie pozwalając jej wchłonąć trochę cieczy, wyjmujemy i trzymamy chwilę nad miseczką aby nadmiar płynu odciekł. Smażymy z obydwu stron na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor. Podajemy gorące z syropem klonowym i świeżymi owocami.

UWAGI
Jeśli chcecie by tosty były bardziej chrupiące po namoczeniu ich w musie jabłkowym dodatkowo obtoczcie je z obydwu stron w mące lub płatkach kukurydzianych i dopiero wówczas smażcie.